REN MAKE UP og Kemireduceret liv

REN MAKE UP
Siden jeg var uhyrligt ung har jeg gået meget op i at skærme mig selv fra kemi og unaturlige substanser. Dette har været med tanke på min egen sundhed, men ikke mindst for ikke at overføre mere gift end nødvendigt til mine børn. Så flere år før aktuelle planer om børn begyndte jeg at tænke i banerne med at min krop kunne begynde at afgifte sig selv.
Trods jeg, som en af de mest usunde vaner jeg har haft, farvede hår som teenager, så begyndte jeg at udfase dette som 22-årig, hvor jeg i en overgangsperiode på 1 års tid i stedet brugte lyse striber, netop med tanke på de børn, jeg vidste jeg inden for nogle år ville ønske mig.

Men udover det har min (forholdsvis) kemireducerede levevis mundet ud i, at jeg:

🟠Aldrig har været fuld (rører ikke alkohol)
🟠Aldrig har røget eller lignende
🟠Kun prøvet p-piller eller andre hormoner 1 år i alt – fik kvalme af det
🟠Så godt som aldrig tager smertestillende
🟠Så godt som aldrig tager pencillin eller antibiotika (og min mor har været så forudseende, at vi primært fik homøopati af vores kloge læge, som børn og yderst sjældent pencillin
🟠Har fået færre vacciner end flertallet
🟠Siden jeg var 21 år brugt parfumefrit og senere kemifrit vaskemiddel
🟠Altid sjældent har brugt parfume, og når jeg tidligere brugte det og i dag yderst sjældent gør, er det i længderne af mit hår eller uden på mit tøj
🟠Rører aldrig sodavand, saft, juice, junk food, vingummi, lakrids, bolsjer, karameller, chips, slikkepinde. Eller jo – hvis jeg kaster op og er sløj kan jeg finde på at tvinge juice i mig. Ligesom jeg vil ekstrem sult kan finde på af nød at spise 5 chips eller smage 5 pomfritter, og 15-20 gange i mit liv har jeg haft lyst til at smage forskellig junk food, og når folk serverer kan jeg sagtens spise et pizzaslice eller to. Men er sjældenheder. Havde i øvrigt en kortere periode som teenager, hvor jeg forsøgte at tvangsæde usund mad for at tage på, men det gik hurtigt over.
🟠Vi har i 6 år drukket renset vand. Jeg drikker nærmest udelukkende vand og pt også lidt havremælk og nogle gange om året the.
🟠Har aldrig spist meget kød
🟠Har altid undgået kunstigt sødemiddel, da det giver mig kvalme.
🟠Har altid gået meget op i rene cremer og olier – med så få ingredienser som muligt.
🟠Har især egentlig ofte undladt at bruge produkter. Vasker mig oftest bare med vand og olie. Børster ofte tænder med bare vand eller kun meget lille mængde tandpasta. Bruger ikke sulfat-shampoo. I det hele taget tror jeg på tanken om ikke at invadere og erodere kroppens naturlige bakterieflora mere end nødvendigt med skrappe moderne produkter.
🟠Jeg propper mig aldrig med mad og går efter økologi.
🟠Spiser en del vitaminer

Det skal dog for at give det samlede billede siges, at jeg har en stor last – Nuuuutella… Som on off ryger ind og ud af mit liv 😂🫣

Ligeledes har jeg tendens til at spise ensidigt og i perioder ikke få grønt nok (bare lige for at få det med)

“Men”… jeg elsker at være feminin, at pynte mig og bruge makeup. Jeg er bare ikke til total naturel looket til mig selv (selvom jeg beundrer, når andre dyrker det) Jeg er bare en der elsker at udsmykke mig på denne måde.
Jeg har altid gået efter mærker, der profilerer sig på at være reletivt rene. Men mange gange gennem mit liv har jeg bemærket ingredienser, som jeg var utryg ved, men som blev omtalt som gode og sikre, og som måske år senere afsløres som skadelige.
De senere år har jeg eksempelvis luret mistroisk på titanium dioxid, som nu for nylig er “sprunget ud” som potentielt ganske skadeligt…
Det angives enten som titanium dioxid eller som CI 77891.

Det findes så i nærmest alt makeup, selv det “allerreneste”.
Og okay – indtil nu er det kun nano udgaven der udskældes, men mon ikke ingrediensen som helhed senere får sparket.

Så nu gider jeg ikke vente længere. Nu vil jeg lave makeup ud af økologiske madvarer og naturlige ingredienser…

Wish me luck 🥰🙏😍❤️

PS: Og skulle du have gode fif, så meget gerne del dem på min Instagram. Så længe jeg laver det til pulver fungerer det, men når jeg prøver at lave noget i flydende form bliver det sværere.

Share