Er der liv efter døden? Dokumentation og forskning

liv efter dødenTror du på liv efter døden? Er det helt naturligt for dig? Stritter det i dig, når du hører om paranormale fænomener og psykiske evner? Eller er du, som hovedparten, midt i mellem – åben, men uoverbevist?

Brug artiklen til at udfordre dine overbevisninger og kom nærmere at danne din egen mening i spørgsmålet, om der findes liv efter døden og paranormale fænomener!

 

Denne oversigt rummer links til gratis videoer og bøger, jeg vil anbefale dig, hvis du vil dykke et lille stykke dybere ned i alt det her paranormale, der er så svært at forholde sig til.
Som jeg siger:

 

Det er op til dig, hvad du vil tro på! Jeg kan kun opfordre til, at man uden bias undersøger et fænomen, før man udtaler sig om det. Ligesom man ikke dømmer en fremmed, før man oprigtigt har forsøgt at lære ham at kende.
Har du lært ham at kende, udtal dig da om ham. Undlader du at lære ham at kende, eller vælger du ikke at undersøge uden på forhånd at dømme, kan du kun sige. “Jeg ved det ikke, og kan derfor ikke udtale mig”.

– Lizandra Pultz

liv efter døden

Vil du springe min intro over, så gå til min første anbefaling i denne artikel ” “Videointerview – Professor Preben Plum – bevis for eksistensen af synskhed med det samme.

Den gnavende tvivl

Synes du, ligesom jeg gjorde, at det er ekstremt svært at tro på og forholde sig til, at der skulle findes en anden del af verden, end den vi kan se, og at der måske endda findes liv efter døden? Det kender jeg alt for godt.
SELV, hvis vi får serveret beviser lige i vores åbne ansigt på, at der er mere mellem himmel og jord, så kaster vi det bort, og vælger at lade være at tage stilling. Istedet for at blive nysgerrige og udforske det, skubber vi det bare helt væk og fornægter det som forkert.

Min erfaring er, at denne skubben væk ikke skyldes vores kløgt eller “sunde” skepsis. Tværtimod skyldes den vores manglende evne til at rumme, det vi får at vide. Ligesom flere måske kender det, at hvis man begynder oprigtigt og insisterende at fundere over universets størrelse? Hvor det ender? Og hvorfor? Eller hvis du bliver grebet af at forfølge tanken, om du i dette sekund egentlig drømmer eller er vågen? Så kan du mærke vanviddet banke på. Måske du endda får du hovedpine, føler dig let febrilsk og føler, du bliver småskør, hvis du tænker videre og gransker tanken. Derfor må du skyde det væk, og fortsætte, det du havde gang i.

Hvis den sunde skepsis, vi er så stolte af, i sandhed var tilstede i spørgsmålet om livet efter døden, ville du turde undersøge emnet i DYBDEN, og uden forudindtagethed stille spørgsmålstegn – i lige så høj grad – ved din indædte overbevisning om, at der IKKE er liv efter døden, som du vil sætte spørgsmålstegn ved, om der er … Du ville ikke KUN favorisere den indgangvinkel, du allerede har. … Alle ved, det ikke er udpræget begavet kun at se tingene fra én side, og at man bør undersøge begge oprigtigt.

 

Heldigvis er der flere forskere, professorer og læger, der med interesse og videnskabelige metoder hovedkulds har kastet sig ud i at undersøge disse emner. Mange af disse studier drager rent faktisk konklusionerne, at der er liv efter døden er indtruffet. Ligesom flere konkluderer og bekræfter eksistensen af telepatiske evner og synske evner.
Mange enkeltpersoner fortæller også deres personlige oplevelser fra den anden side, hvor de under nærdødsoplevelser kunne detaljeret referere ting, der skete laaangt væk, imens pågældende lå i koma.
Denne oversigt præsenterer dig for et udpluk af nogle af de spændende studier og mennesker, som har undersøgt det parapsykologiske. Der er helt sikkert mange flere, men disse er formidlet på en lettilgængelig og forståelig måde.

Tror du vi mennesker pt står med den forkromede sandhed om alt om mennesket og livet? Sandsynligvis stiller du også spørgsmåltegn ved at mennesket ved alt, siden du læser denne artikel…
For ja…. Come on… For 20 år siden var fysioterapi hokus. Sågar vitaminer har været hokus pokus. Nu er det alment anerkendt, som noget, der fysisk virker. Historien har uuuutallige eksempler på alverdens fænomener, der er blevet jagtet og latterliggjort, indtil det en dag vandt indpas og accept. Galilei GalileiIgnaz Semmelweis.

… Ja, det er næsten lige før, det er en naturlov, at det anderledes SKAL have modstand, før det kan blive accepteret i samfundet.
For det er som om, den “sunde skepsis” ofte kun går én vej. Nemlig at den stædigt arbejder ud fra eksisterende udgangspunkt. Det fremmede er farligt. Væk med det.

Og er der noget, vi ikke lige kan gennemskue, så må det partout være, fordi det ikke findes eller er forkert.

2 * x – 3 = y …. Hvis du har en ligning, insisterer du måske på, at du arbejder udfra den rette formel. Men har du overvejet, at grunden til ligningen ikke går op, er at x og y skulle byttes om, eller at formlen er helt skæv, og burde justeres?

Preben Plum – dansk professor og paranormal pioner

liv efter døden
Professor Preben Plum i sit hjem ved Øresund sidst i februar 1998. Foto: Lars Krabbe

“Spring til dokumentar om liv efter livet
“Spring til dokumentar om telepati
“Spring til boganbefalinger om nærdødsoplevere med video

– Preben Plum
professor og overlæge i pædiatri,
tidligere formand for
 Statens Lægevidenskabelige Forskningsråd.

 

 

 

“Alle de folk der kritiserer de ting, vi snakker om [… det paranormale … ] har overhovedet ikke sat sig ind i det, og kritiserer dem alligevel. Det kan jo ikke være mere tåbeligt og mere modstridende med videnskabens princip.”

Dette formulerede Preben Plum to år før sin død i 2002.

Den første jeg vil anbefale er den i mine øjne fantastiske og anerkendte professor Preben Plum, som beskæftigede sig med paranormale fænomener i meget bred forstand i hele sit professionelle liv, sideløbende med hans øvrige medicinske karriere. Ikke blot interesserede han sig for liv efter døden, men han foretog i stor stil eksperimenter, der undersøgte og ifølge ham beviste blandt at synskhed som fænomen fandtes Dette var bygget på blandt en lang række forsøg med psykiske medier, hvor han sagde, at chancen mange gange var én ud af en milliard for at det psykiske medie ramte plet. Og vedkommende gjorde det ved stribevis af gentagende forsøg. Ligesom Preben Plum undersøgte et hav af andre paranormale fænomener.

Vil du ikke se det 40 minutter lange indslag, hvor Preben Plum interviewes, kan du læse mit korte resumé, samt beskrivelse af Preben Plum her:

Om Preben Plum:

Preben Plum blev 95 år (1906-2002). Han var børnelæge og overlæge/leder på Rigshospitalets børneafdeling, og gjorde sig for første gang bemærket, da han som ung læge i 1938 i en doktor-disputat beviste, at et medikament lægestanden fandt harmløst, slog folk ihjel med sygdommen, agranulocytosis (Hans afhandling kan købes her). Herefter blev medikamentet fjernet fra markedet. Som 37-årig vandt han en professorkonkurrence på Rigshospitalet og blev landets yngste professor. Han forskede på livet løs hele sit liv, og udgav utallige lægelige publikationer. Han var meget respekteret og anerkendt, og blev derfor i 1952 ridder af Dannebrog. En årrække bestred han en af de største tillidsposter i den danske lægeverden, som formand for Statens Lægevidenskabelige Forskningsråd.
Han revolutionerede blandt andet synet på spastiske børn, og kom dengang på kant med lægestandens syn på åndssvage, da han hævdede (og senere beviste) at spastiske børn sagtens kunne være helt normalt begavede, og derfor ikke skulle anbringes på åndsvageanstalter. Ligesom han beviste, at spastiske børn kunne få et betragteligt øget funktionsniveau, hvis man trænede dem, fra de var spædbørn. I 1998 modtog han spastiker-prisen for sit livslange engagement i spastikeres vilkår.

Det herlige ved Preben Plum var hans redelighed. Han var videnskabsmand til fingerspidserne. Han var som udgangspunkt hverken for eller imod det paranormale, eller for eller imod noget som helst andet. Han ønskede at være tro mod den videnskabelige metode og undersøge fænomener uden bias.
Han søgte ikke et bestemt svar i sin forskning. Han var åben for både at det hele var svindel og humbug, og at det kunne være reelt.

Preben Plums paranormale forskning

Han holdt hele sit liv fast i, at der fandtes fup og fidus indenfor den paranormale verden. Blandt andet afslørede og latterliggjorde han i 1950 for åben skærm en svindler (Fru Melloni), der hævdede at kunne tale med en ånd.
Siden hen fortsatte han dog med at undersøge og forske i sådanne fænomener. Han udførte talrige kontrollerede eksperimenter med en række medier og folk der er hvad, han kan kalder psykiske genier, der har så veludviklede psykiske evner, at man kan foretage forsøg med dem. Blandt andet danske Laurits Nielsen, svenske Oluf Jönsson og israelsk-britiske Uri Geller, der i 1970’erne var kendt for at påstå, han kunne bøje skeer med sine psykiske evner.

Preben Plum konkluderer udfra sin mangeårige forskning, at der findes beviser for paranormale fænomener. Ligesom han siger, at nogle mennesker ved gentagne forsøg beviseligt er synske.
Han siger, at alle mennesker kan opleve disse fænomener ind imellem. Han siger også at flere mennesker har visse evner, men at det kun ganske få er det, han kalder decideret psykiske genier. Med dette mener han, at deres synske evner er meget stærke.
Preben Plum ejer, ifølge udsendelsen, formentlig – grundet sin systematiske indsamling – det største, danske videnskabelige bibliotek med psykisk forskning og med over 1000 videnskabelige undersøgelser, samt et utal af videnskabelige interviews, han selv har foretaget. Resultater er delvist udgivet i bogen “Mystik, mirakler og videnskab”, som han udgav i 1982.

Videointerview med Preben Plum

Se hele interviewet, hvor den åndsfriske Preben Plum fortæller om sin forskning, hvor han får 40 minutters interessant taletid hos journalisten Thomas Breinholt i TV-programmet Åndernes Magt.

Ønsker du at læse mere om Preben Plum, kan jeg anbefale denne artikel, bragt i Jyllandsposten 1. marts, 1998, skrevet af journalist Poul Blak.

Uddrag af artiklen “Professorens syn på det parapsykologiske:
“… Videnskaben kalder alt det i universet, vi ikke kan se og ikke ved hvad er, for mørkt stof. Faktisk taler vi om 99 procent af alting. Også i den psykiske verden er der mægtige områder, som forskningen ikke kan trænge ind i. Vi kalder – indtil videre – disse områder for parapsykologi. Men det er i dag et supermarked fuld af plattenslagere og fup, siger professor Preben Plum, der alligevel raser over, at videnskaben ikke gør mere for at trænge ind i den reelle side af, hvad man kunne kalde det psykiske mørke stof … LÆS ARTIKLEN

Mere gratis video om bevis for at kroppen lever videre efter døden – Sjæl og Videnskab, DR2, efterlivet

“Videointerview – Professor Preben Plum – bevis for eksistensen af synskhed
“Spring til dokumentar om telepati
“Spring til bog-anbefalinger om nærdødsoplevere med video
Ønsker du flere input til at udforske de spirituelle spørgsmål, kan jeg også kraftigt anbefale udsendelserne “Sjæl og videnskab” fra DR2, som beskæftiger sig med paranormale fænomener i forskellige temaer:


Den nedenstående er dokumentaren “Liv efter livet”, om forskning fra bl.a. University of Virginia, hvor blandt andre forsker og børnepsykiater Dr. Jim Tucker, forsker i sansestudier og reinkarnation og liv efter døden. Mere specifikt forskes i reinkarnationsminder hos små børn. Samtidig følger dokumentaren en amerikansk dreng, der fra 3 års-alderen begynder at tale om hans andre forældre og i detaljer beskriver om sit forrige liv. Herefter optræder Dr. Peter Fenweck, neuropsykiater ved Kings College, University of London, som i flere år har forsket i nærdødsoplevelser. Blandt viser et af deres studier fra Holland, at mellem 50-67 % af døende, der er ved bevidsthed, når de dør fortæller, at de ser afdøde slægtninge rundt om dem på deres dødsleje.

Sjæl og Videnskab, DR2, Den sjette sans

Den næste udsendelse hedder, “Den sjette sans”, og handler om forskning og mennesker, der oplever telepati. Især hvor mennesker kan mærke at en, de har kær (som er langt væk) er i nød, har det dårligt, eller ligefrem er død. Der ses også forudanelser om, hvor mennesker via drømme, syn eller fornemmelser på forhånd ved, hvad der vil ske i fremtiden. Programmet stiller spørgsmålet om, hvorvidt disse hændelser er indbildning, eller om er der beviser for, at dette kan forekomme? Ifølge forskere på området er nogle af de bedste af lave eksperimenter på til dette område er enæggede tvillinger, som der også laves en række live forsøg med i dette afsnit.

Artikler:

liv efter døden
Eben Alexander

Liv efter døden – en læges egen nærdødsoplevelse

Noget af det, jeg især har søgt dokumentation i er også de mere personlige nærdødsoplevelser, hvor man hører et enkelt menneskes oplevelser. Noget af det mest fantastiske, jeg har læst er den amerikanske neurokirurg, Eben Alexanders beretning om sin nærdødsoplevelse og om liv efter døden. “Til himlen og tilbage”. Eller på engelsk, “Proof of Heaven” hedder bogen.
For det første er beretningen fantastisk, fordi han tydeligvis er højt begavet mand, der altid har set kritisk med skepsis på det spirituelle. Ligeledes kan Eben Alexander med sin store viden om netop hjernen, som neurokirurg kritisk beskrive, forklare og argumentere for, hvorfor hans hjerne ikke selv kan have produceret de oplevelser han havde under sin nærdødsoplevelse, da de dele af hjernen, som kan producere den type følelser og oplevelser var helt ude af funktion. Han havde minimal chance for overlevelse, og man var overbevist om, at hvis han vågnede ville han være hjernedød. Han lå i koma i syv dage, men kort inden, de slukkede hans respirator vågnede han op igen. Frisk som en fisk og berettede om sine oplevelser. Blandet oplevede han en masse

liv efter døden
Eben Alexanders bog i dansk udgave – “Til himlen og tilbage”. På engelsk – “Proof of Heaven”

ting han kunne beskrive der var sket i rummet han lå og ting der var sket langt væk fra hans hospitalsseng, imens han lå i koma, som han kunne berette om til de chokerede læger og familiemedlemmer.

Noget der også personligt for mig var fantastisk med denne bog, er at de oplevelser Eben Alexander havde meget præcist stemmer overens med ting, jeg selv har set og oplevet, når jeg har set/kommunikeret med den verden. Ting, jeg ikke før har hørt andre sige. Derfor var denne bog en kæmpe genkendelig glæde og åbenbaring for mig at læse. En bog, som styrkede mig i mine oplevelser og tanker om liv efter døden.

Mere om liv efter døden – en kvindes nærdødsoplevelse og helbredelseliv efter døden

En anden utrolig bog i forlængelse af Eben Alexanders bog, kan jeg anbefale er Anita Moorjanis bog, “At dø for at leve”, eller på engelsk “Dying to be me”. Denne bog er ikke bare en beretning om en nærdødsoplevelse og liv efter døden. Bogen er samtidig en beretning om den indiske Anita Morjanis mirakuløse helbredelse, hvor hun efter næsten fire års cancersygdom i 2006, og som yngre kvinde i 30’erne gik fra, at være dødeligt syg til at blive markant forbedret, blot en uge efter sin nærdødsoplevelse, og efter få måneder var hun helt helbredt og på benene igen. Inden hun gik i koma vejede hun 42 kg. Hun havde tumorer på størrelse med citroner på halsen, brystet og under armene. Hun havde så meget væske i lungerne, at hun ikke kunne ligge ned uden at være ved at blive kvalt. Hun havde ingen muskler tilbage på kroppen og lignede ifølge hendes eget citat “et skelet med hud på”, og kunne derfor ikke gå rundt. Hun havde store væskende sår på halsen, og kunne ikke fordøje noget, hun indtog. Hun kunne ikke trække vejret uden iltmaske. Hendes organer satte ud og familien var samlet for at tage afsked med Anita Moorjani, men hendes nærdødsoplevelse, hjalp hende og gav hende den indsigt der skulle til for at blive helbredt – og endda ekstremt hurtigt, til voldsom forundring for alle i hendes omgivelser. Dette blev for hende bevis blandt andet liv efter døden.

Du kan også se et foredrag af Anita Moorjani, hvor hun malende beskriver, sin sygdom og hendes oplevelse af at være “på den anden side”, eller ude af sin krop, som man også kan kalde det. Oprindeligt udgivet på: TEDx Talks BayArea: Her på YouTube

Efter livet – Jeffrey Long – forksning i nærdødsoplevelser

liv efter dødenOgså denne bog er værd at anbefale. Den bog er skrevet af den amerikanske forsker Jeffrey Long, som i årevis har forsket i nærdødsoplevelser og liv efter døden. Blandt andet bygger hans forskning på denne hjemmeside nderf.org, (Near Death Experience Research Foundation) hvor der systematisk er indsamlet over 4.000 nærdødsoplevelser fra hele verden. Jeffrey Long beskriver og opsummerer sine opdagelser i et forståeligt sprog i bogen “Efter Livet”. Bogen er en blanding af kortere uddrag, fra en række nærdødsoplevelser, og samtidig er bogens fokus at beskrive alle de fællesnævnere forskningen har afdækket hos nærdødsoplevere. Ligesom bogen behandler tvivlsspørgsmål og argumenterer for forsøget på at eliminere og undgå fejlkilder i undersøgelserne.

“Videointerview – Professor Preben Plum – bevis for eksistensen af synskhed
“Spring til dokumentar om liv efter livet
“Spring til dokumentar om telepati
“Spring til bog-anbefalinger om nærdødsoplevere med video

Ja… Som sagt…

Det er op til dig, hvad du vil tro på! Jeg kan kun opfordre til, at man uden bias undersøger et fænomen, før man udtaler sig om det. Ligesom man  ikke dømmer en fremmed, før man oprigtigt har forsøgt at lære ham at kende.
Har du lært ham at kende, kan du udtale dig om ham. Vælger du ikke at lære ham at kende, eller vælger du ikke at undersøge uden bias, kan du kun sige. “Jeg ved det ikke, og kan derfor ikke udtale mig”.

– Lizandra Pultz

Share