Blog #1 – om bloggen SENSITIV I DEN STORE, VILDE VERDEN

SENSITIV I DEN STORE, VILDE VERDEN

Min hypersensitivitet er en af mine allersmukkeste vuggegaver. Den gør, at jeg oplever verden stærkt, voldsomt, rørende smukt, rent, kærlighedsfyldt, flammende og fantasifuldt. Den gør mig idérig, ubegrænset og abstrakt tænkende og følende. Og ja, så gør den mig også lige paradisisk lykkelig.

MEEEN… For pokker hvor kan selvsamme sensitivitet også få verden til at opleves ubarmhjertig, kold, unuanceret, materialistisk, stresset, ulidelig, sårende og så smertefuld, at man er parat til at springe i havnen hver anden uge.

Det tog mig mange år at opdage og erkende, at jeg er særlig sensitiv. Som så mange andre sensitive, eller bare generelt sære, mennesker har jeg tit følt mig udenfor. Derhjemme ved mor og far ude på landet var alting lykkeligt. Mor og far var selv sære og sensitive. Men ALLE ANDRE STEDER – I DEN STORE, VILDE VERDEN var der svært at være. I starten fordi de fleste synes, man var mærkelig og ikke kunne forholde sig til én. Man forsøgte at passe ind.

Men som årene gik opdagede jeg, at modviljen måske også begyndte at gå den anden vej. Måske var det ikke kun de andre, der ikke gad mig. Jeg gad heller ikke de andre. Jeg kunne ikke forholde mig til flertallet, deres værdier og interesser. Langsomt opdagede jeg, at jeg måske bare tænkte, følte og oplevede verden anderledes end majoriteten. På en måde en befrielse. Erkendelse af udfordringen er et must, før man kan arbejde med udfordringen. Da jeg første gang besøgte hjemmesiden sensitiv.dk i 2009, blev jeg endnu mere klar over, hvem jeg var, da jeg kunne sige stort ja til nærmest alle spørgsmålene i sensitivitetstesten.

Der findes mange andre særlig sensitive. Du er sikkert en af dem, siden du læser her. Eller også er du nysgerrig efter, hvordan nogen kan være så mærkelig. Indenfor sensitivitetsbarometeret, findes der jo ligeså mange grader og afskygninger af sensitivitet, som der findes mennesker.

Jeg har uddannet mig ind i en medieverden, som journalist, hvor alting går stærkt. Ved siden arbejdet/min praktik har jeg ofte gang i alt muligt med: film, musik, hjemmesider. Jeg ELSKER at arbejde, at skabe, hitte på og fortælle historier på den ene eller den anden måde.

Hvor skøn end verden, er det, for mig, en konstant udfordring af være sensitiv her. Både fordi der ikke er så mange, der er sådan, men især fordi det almindelig pulserende samfund, kulturen, mentaliteten og erhvervslivet slet ikke er indrettet til at have plads til sensitive og det de har at byde ind med.

Bloggen handler om livet og verden set gennem sensitive øjne. Dette gør jeg blandt andet ved fortælle anekdoter fra mit liv, og ved at debattere emner der berører mig, og som især berører mig, fordi jeg er særlig sensitiv. Indirekte og direkte vil jeg vise, hvordan det er at være særlig sensitiv. 

Herigennem håber jeg at sætte fokus på, de kvaliteter sensitive mennesker har, og hvorfor de er en gevinst for samfundet, for erhvervslivet og for andre mennesker. Og fokus på at ikke alle behøver være udadvendte, højtråbende og skubbe andre til side. Hvis sensitive er i det rette miljø, har de uhyre let ved at være kreative, levende og abstrakte, og har nok i større grad end ikke sensitive stor sans for at skabe harmoni og skønhed i deres omgivelser, i andre mennesker og i det arbejde, de laver.

Jeg håber bloggen kan inspirere dig. Om du er særlig sensitiv eller ej. Imens vil jeg i denne blog blandt andet skrive om min vej til at finde min plads i den vilde verden. Håber også du finder din!

Kærlig hilsen Lizandra Pultz

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *